Image Alt

Прашања

 / Прашања

АВАВ Хепи Дог

АвАв хотелот за кучиња е неспоредлив во однос на грижа, чистота и удобност.

 

Премиум хотелско сместување за кучиња во кое нашите шепасти гости се чувствуваат како дома.
Овозможете му на вашето кученце најдобар хотелски престој за дружба со крзнените пријатели и многу љубов и активности, под постојан надзор од нашиот стручен тим!

Од колку часот е прием и отпуштање на моето куче во вашиот пет центар?

Хотелот и градинката, пријавување и одјавување на вашиот миленик е дозволено секој ден од неделата со почеток од 08:30 часот до 19:30 часот. Доколку не се стигне да се направи прием или одјава, ќе се изврши следниот ден од исто горенаведените часови.

Што значи формулар/регистрација за прием? Дали и зошто морам да ја пополнам ?

Формулар или регистрација за прием на вашето куче значи дека пополнувате еден вид на картон кој влегува во регистарот на нашиот пет центар, за лични, медицински, забавен дел и карактерни особини на вашето милениче, од причина што работиме со животни кои не говорат. За да може да се задржат домашните навики и комодитетот кој го имате вие со вашето милениче со пополнување на формуларот (еднократно на почеток за прием и влез) му овозможувате на стручниот тим кој работи во три смени да може да овозможи приближни услови на оние кои ги имате дома, со цел да му биде удобно како што му е во сопствениот дом. Вие ќе ги наведете навиките и потребите на вашето кученце, а ние ќе ги почитуваме и ќе се држиме до нив, за максимално удобен престој на вашиот миленик !

Дали да донесам сопствена храна?

Да! Ги советуваме нашите клиенти да донесат сопствена храна за кучиња. Ве молиме измерете ја точната количина за нивниот престој и означете ја нивната доза со нивното име и упатства за што попрецизно да биде неговото хранење. Ве молиме, не вклучувајте чинии или мерни чаши/лажички од санитарни причини (ние имаме свои, не грижете се!) Ако сакате, можеме да го нахраниме вашето кученце „со нашата храна“ која е храна со балансирани состојки и не предизвикува стомачни проблеми кај повеќето кученца што е вклучена во цената **Ве молиме не испраќајте никакви стаклени садови,тегли.**

Како изгледа еден ден на моето кученце во авав хепи дог?

Првото пуштање започнува во 5 часот наутро, а групата за играње започнува во 8 часот наутро. Помеѓу тие времиња, ќе го пуштиме вашето куче да се истегнува и да се подготват, и ќе добие појадок доколку претходно ни најавите во согласност со неговата таблица на хранење. Групата за играње започнува во 8 часот и завршува околу 18 часот(со поделба на наведените саати со пауза за ручек доколку има, или пауза за одмор од игра). Ако испратите ручек (или на вашето куче му требаат дополнителни паузи), ние би направиле дополнителни паузи во текот на пладне (11:00-12 часот), а потоа ќе се вратиме да играме до околу 18 часот.

Сето ова е индивидуално, во зависност како ќе наведете во регистрацијата за прием

Откако ќе се вратат во нивните индивидуални соби, тие би биле пуштени доколку имаат потреба за физиолошки работи, приближно на секои 2 часа - со пауза за вечера во 20 часот, освен ако не е поинаку наведено - а потоа пред спиење во 22 часот. Во случај вашето кученце да е сè уште немирно, ние имаме персонал 24 часа на ден и ноќниот персонал може да го пушти вашето куче надвор/да му посвети дополнително внимание за да се увери дека е сталожено и добро ќе ја помине ноќта.

*Ве охрабруваме да го оставите што е можно порано вашето куче за да може да има корист од дневните активности;

Откривме дека тие подобро се одмараат навечер по добро вежбање за време на часовите на игра.

Дали можам да ја користам дневната градинка пред да го донесам своето кученце на подолг престој за да се уверам дека добро се адаптира во просторот.

Апсолутно, тоа всушност е најсоодветно и потребно. Нудиме бесплатна тура низ нашиот петцентар на вас и вашиот миленик. Ве молиме посетете ја страницата за дневен престој на нашата веб-страница за повеќе информации и резервирајте го вашиот прв ден!

Колку години треба да има моето куче за да биде гостин на вашиот петцентар?

За кучињата на возраст од 9 недели е дозволено престој доколку се вакцинирани целосно. Сепак, препорачуваме 12 недели и постари за група за играње.

Дали можете да ми испраќате фотографии од моето куче во текот на целиот престој?

Да! Имаме достапен персонал за да ги фотографира кученцата кои се кај нас на престој за да ви испратиме фотографии. Ве молиме имајте во предвид дека тие се зафатени со грижата за кучињата и го обесхрабруваме користењето на телефонот додека работиме затоа што го одзема времето кое треба да го поминат со кученцата што ги чуваме. Замолуваме за ваше разбирање за доцна добиената фотографија во текот на денот, или прескокнувањето на добивање дневна фтографија преку еден ден.

Дали може да дојдеме на тура за разгледување на вашиот петцентар?

ДА, Прифаќаме однапред резервации за разгледување на објектот. ТУРИТЕ може да бидат спроведени од одредено лице за време на работни часови во зависност од начинот и редот на функционирање на објекот. За да закажете тура ве молиме јавете се на телефонскиот број или контактирајте не преку социјалните мрежи.

Доаѓањето во објектот со вашиот миленик без претходно направена резервација, ќе биде одбиено, бидејќи работиме со животни, се оградуваме од секаков ризик или повреда при доаѓање без претходна резервција!

Кои годишни вакцинации се потребни?– Согласно Правилата на Агегенцијата за храна и ветерина, и статутот на ававхепидог

Парво вирус

Лептоспира

Канин дистемпер

Корона вирус

Параинфлуенца

Адено вирус

БЕСНИЛО (не е задолжително но законски е легално)

Силно ја охрабруваме и вакцинацијата против кашлица

Колкава големина се собите?

Просечни големини:

Големи соби 3x2м

Мали соби 1.8x1.8

Дали е во ред да донесам сопствен КРЕВЕТ/ИГРАЧКИ/KONGS/ИТН?

Не, поради санитарните причини повеќе не можеме да прифаќаме надворешни кревети/ќебиња,играчки,чинии, итн... Секако, вашето кученце ќе биде сместено со една од нашите комбинации од кревети, ќебиња, чинии... Тие ќе им бидат супер удобни! Ве молиме не испраќајте чинии, нема да ги прифатиме. Ве молиме испратете само една или две играчки. Без играчки со јаже, без стапчиња за заби, конгови...

Дали треба да ги донесам сопствените чинии?

Не ви благодариме. Не дозволуваме лични чинии од санитарни причини. Ветуваме дека вашето кученце ќе ги сака нашите чинии!

Дали може да го прошетате моето куче за време на неговиот престој?

Апсолутно не. Нашиот пет центар е 2000м квадратни обезбеден, дератизиран и дезинфициран простор со поделени паркови, безбедно за вашето милениче, и за истиот може да гарантираме.

Дали времето за играње/дневна нега е вклучено за гостите од хотел?

ДА! Времето за играње е вклучено од 8 до 18 часот. Ве молиме посетете ја нашата страница за дневен престој за да дознаете повеќе за времето за играње, барањата и подобноста.

Дали моето куче треба да биде кастрирано?

Научно не е докажано, но од наше искуство кучињата кои се постари од 6 месеци и се стерилизирани или кастрирани многу полесно се адаптираат и без проблеми (доминација или агресија кон ист пол) учествуваат во групната игра, не значи дека ако не се кастрирани или стерилизирани нема да учествуваат во истата, но би биле под дополнителен надзор од стручен тим и ќе биде проценето дали се подобни за игра со кученца од ист пол и во каква група би се групирале. За кучиња кои не се подобни за групна игра нудиме: игра во помала група,соло игра со вработените, активности 1:1, анимација со играчки, агилити игра итн.

Дали нудите игра на моето кученце со еден од вашиот стручен тим?

Знаеме дека не секое куче е соодветно за групна игра со придружник. Обезбедуваме посветен персонал за да се грижи за вашето куче во текот на денот додека сте на работа или на пат. Тимот за соло игра ќе си игра со вашето куче поединечно, давајќи посветена услуга. Ние сме во состојба да дадеме време за гушкање или масажа, и голема доза на љубов и галење. Можеме да работиме и на основните команди итн. Правиме се од себе да ги вежбаме, како и да ги одржуваме безбедни и ангажирани во текот на денот.

Дали можете да дадете лекови/ Дали третирате кучиња со препорачана терапија од ветеринарно лице?

Да, и во согласност со нашата политика за хранење, бараме точни количини што вашето кученце ќе ги консумира во текот на денот/престојот кај нас. Бараме јасно напишани упатства преку регистрацијата за прием на клиенти и ја даваме целата храна и лекови по ваши (ветеринарни) инструкции. Било какви препишани лекови во согласност со дадена терапија може да бидат дадени од страна на нашиот стручен тим. Не прифаќаме кучиња со голема повреда во минатото или сегашноста, болест или пренослива болест, не нудиме пост оперативна нега бидејќи не сме ветеринарна болница за животни. Кучињата кои имаат историја на повреда или болест која треба да се следи, или се неодамна оперирани треба да се сместени во средина под медицински надзор или во нивниот дом со старател 1:1.

Доколку инсистирате вашето кученце да биде кај нас на престој, а прима комплицирана терапија и треба да се следи, постои дополнителен формулар кој однапред ќе го пополните и потпишете.

Дали доколку има потреба за подолг престој, нудите специјални цени или услови?

Да! Можеме да направиме посебни аранжмани за вашиот долгорочен престој од случај до случај. Кажете ни повеќе за вашето патување и за вашиот миленик ние ќе се обидеме да го најдеме вистинското решение за вас! Ова прашање се однесува за престои кои се над 3 месеци.